Vanlige spørsmål

Spread the love

Kan jeg floate hvis jeg er gravid?

Ja, det kan du. Det kan være en befriende følelse å slappe av i alle musklene i kroppen som hele tiden jobber litt ekstra når man er gravid. Vi anbefaler ikke å floate helt i slutten av graviditeten, da det kan være vanskelig å finne en behagelig stilling. Heller ikke i første termin om man har hatt kompliserte svangerskap tidligere. Det er ikke noe fare forbundet med floating og graviditet, men vi liker å være på den sikre siden. Om du er i tvil kan du kontakte fastlegen din.


Trenger jeg å ta med noe?

Nei, det trenger du ikke. Vi har håndklær, såpe, sjampo, balsam, øreplugger, hårføner og sminkefjerner. Noen foretrekker å ta ut kontaktlinsene under floaten. Da kan det være fint å ha med beholder til disse.

Man floater uten badetøy for å unngå ekstra sensoriske inntrykk, slik som at strikken strammer.


Hvor lenge varer en time?

Når du booker time hos oss får du et eget rom med flytetank og dusj reservert bare til deg. For enkelttimer har du rommet i 75 minutter. Ved oppmøte avtaler vi når du/dere får signal om at timen snart er over. Hvis du ønsker lenger tid i tanken er det mulighet til å booke flere timer på rad.


Er det noe jeg bør forberede?

Du bør ikke spise eller drikke kaffe like før du floater. Å være sulten er heller ikke å anbefale. Et lett måltid ca 90 minutter før og et toalettbesøk like før kan være lurt.

Du bør ikke barbere deg eller vokse deg samme dag. Har du små sår har vi vaseline du kan smøre på slik at saltet ikke irriterer huden.


Kan jeg høre musikk eller innleste notater?

Ja, du kan ta med telefon, mp3-spiller eller datamaskin som du kan koble til med vanlig hodetelefonutgang. Vi har også egne tilpassede spillelister for floating, avslapning og meditasjon.

Mange synes det er fint å høre innleste notater, for eksempel før en eksamen. Hvis du vil høre musikk anbefaler vi rolig og langsom musikk.


Er vannet rent?

Ja, absolutt. Vannet blir sirkulert, filtrert og UV-belyst tre ganger mellom hver kunde. Den høye andelen av salt i floatingtanken og små mengder hydroperoksid hindrer også bakterievekst. pH og alkilinitet måles daglig.


Saltet i vannet?

Vi bruker epsomsalt i tanken vår. Det er hele 450-500 kilo salt i tanken, noe som gjør det saltere enn Dødehavet. Etter en float vil du kjenne deg veldig myk i huden, og avslappet i muskler. Epsomsaltet har mange helsefordeler som du kan lese om her.

 


Hva skjer hvis jeg ikke klarer å slappe av?

De fleste klarer å slappe av i kroppen, det går mer eller mindre av seg selv når en ligger der. Men i begynnelsen kan det være litt uvant å slappe fullstendig av i nakken og lene hodet helt tilbake.

Mange liker å floate når de har noen viktige avgjørelser foran seg, eller bare for å sortere tanker. Når man flyter og er i tilnærmet vektløs tilstand, får man mye større fokus. Mange opplever at de blir mer kreative, synes det er lettere å tenke klart og ta beslutninger.


Kan jeg gå ut av tanken underveis?

Ja, det styrer du helt selv.


Hva skjer hvis jeg sovner?

Ingenting annet at du sover veldig godt og føler deg opplagt etterpå.  Siden man ligger i vann med mye oppdrift kjenner man ikke press noe sted, og du vil derfor ikke ha behov for å snu deg for å finne en bedre stilling. Hvis dette alikevel skulle skje, våkner du umiddelbart av å få det salte vannet i ansiktet. Det er med andre ord ikke noe å bekymre seg over.